Jürss Mejeri

Vi finns i monter C08:36

I butiken i Hälleforsnäs säljer vi förutom vår egen ost även produkter från andra sörmländska producenter. Vi har ett utbud som varierar allt efter säsong och tillgång. På hyllorna kan kallpressad rapsolja trängas med stenmalt mjöl och moderna marmelader. Kontrollera öppettiderna inför längre helger. Observera att det är stängt på lördagar under januari och februari.

Mejeriet ligger vägg i vägg med butiken. Vi ystar i liten skala på ett hantverksmässigt sätt och lägger ner mycket tid och arbete på våra produkter. Som småskaliga ystare gör vi hela jobbet själv. Under lagringen av osten tvättas och vänds regelbundet alla kittostar. Många av våra ostar lagras på trähyllor som ger osten både en attraktiv yta och smak. Vi använder närproducerad ekologisk mjölk som kommer från några gårdar i vår kommun, bland annat Fräkentorps Gård och Flassbro Gård, som ligger en bit utanför Hälleforsnäs. Vi har avtalat med Arla om direkt leverans till oss. Det är viktigt att mjölken är av hög kvalité och att den förvaras rätt fram till dess att vi ystar. Med direkt leverans har vi bra kontroll.

Vi använder c:a 4000 liter komjölk per vecka. Målsättningen med verksamheten är att vara ett småskaligt företag som lägger all vikt vid smak och kvalitet, inte vid stora volymer och ständig tillväxt. Under ett år tillverkar vi 18-20 ton ost och mycket mer än så kommer det aldrig att bli.
Hitta oss på kartan

Kategorier

  • Mat

Kontakt

Jürss Mejeri

Gjutmästarbacken 1 648 31   HÄLLEFORSNÄS Sverige