Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Alexander Sjögren och Tony Olsson om VM i Lyon

Bocuse d'Or

Alexander Sjögren med sitt team kom på sjunde plats i årets upplaga av kock-VM, Bocuse d’Or i Lyon.

– Jag är mest nöjd med vår slutpresentation och helheten som blev jäkligt bra, även om jag hade hoppats på ett bättre slutresultat, säger han och fortsätter: – Det är mäktigt när man tänker på att världens absolut bästa kockar var på plats. Och med många svenskar på läktaren som förde mer liv än på vilken fotbollsmatch som helst – det går inte att laga mat med en häftigare inramning.

Tack vare sponsorer har Alexander och teamet haft möjlighet att utforska sina råvaror in i minsta detalj för att få till ett perfekt slutresultat.

– Och att stå på Stockholmsmässan och träna inför publik med det rätta köket – det var guld värt, säger han.

Alexander berättar att han har lärt sig att hantera stress och framförallt – att ta hjälp.

– Med hjälp av en idrottspsykolog och en bättre psykisk balans kunde jag lägga min energi på rätt saker. Mitt bästa råd för den som tävlar nästa omgång är att ta hjälp såväl mentalt, som fysiskt och idémässigt, avslutar Alexander.

Alexander tävlade med hjälp av commis Hampus Risberg och coach Jonas Lundgren.

Foto: Viktor Fremling/Gastronomi Sverige

Konditorlandslaget-300x250


Coupe du Monde de la Pâtisserie


Det svenska konditorlandslaget kom på elfte plats i konditor-VM, Coupe du Monde de la Pâtisserie, och kammade dessutom hem priset för bästa innovation. Lagledaren Tony Olsson är helnöjd med lagets presentation.

– Att leverera tre fantastiska skulpturer med de smaker vi gjorde, tårtan, desserten och glassen, på tio timmar är otroligt bra. Jag trodde aldrig att vi skulle nå den nivån på de 18 månader som vi har tränat, säger Tony och fortsätter:

– Vårt tema var ”fashion” och fransmännen gillade det. Vi är mycket stolta över att vi fick innovationspriset. Det är ett bevis på att vi är på väg mot vårt mål att bli ett stabilt landslag som ska vara med på VM framöver.

Som uppladdning inför tävlingen körde laget bland annat ett tiotimmarspass på ett franskt konditori. Men bakom framgångarna låg också möjligheten att få träna i ett skalenligt kök på Stockholmsmässan.

– Det är ovärderligt. Dessutom hade vi en publik med många konditorer och det skapar en nervositet som ger värdefull träning i sig, menar Tony.

Laget består av, förutom Tony, Lina Östberg, Maria Grave, Ronny Latva och Fredrik Otterberg. Coach är Martin Isaksson.

Foto: Pressbild Konditorlandslaget