Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Pressmeddelande

Branschens framtid och kockar i världsklass

Den 26 april öppnar GastroNord & Vinordic, norra Europas viktigaste fackmässor för hotell, restaurang, storkök och snabbmat. Under fyra dagar fylls Stockholmsmässan med utställare, kockar i världsklass, tävlingar och seminarier. Det blir massor av aktiviteter och diskussioner när branschen samlas för att göra affärer och gemensamt utveckla framtiden.

Höjdpunkter på GastroNord & Vinordic:

Egen dag för branschens framtid
Årets GastroNord lyfter fram restaurangeleverna med en egen dag - fredagen den 29 april. Då får elever bland annat möjlighet att möta representanter från hela branschen och Årets kockelev utses. På mässan byggs också elevrestaurangen ”Grow”, som helt och hållet drivs av elever. Dessutom har Juniorkocklandslaget, som består av några av Sveriges främsta unga kockar och konditorer, en pop up-krog ”Respect” för första gången på GastroNord.

Svenska Bocuse d´Or-stjärnan slipar formen
På mässan tränar Alexander Sjögren, Sveriges kandidat i Bocuse d’Or i ett specialbyggt tävlingskök inför publik mellan kl. 09.00 – 14.00 varje dag. Förutom matlagning i världsklass kommer mässbesökarna även att kunna ta del av intressanta intervjuer och samtal vid bordet framför Alexanders kök.

– Tidigare tävlande i Bocuse d’Or kommer att berätta vad tävlingen betytt för dem och för svensk gastronomi, och varje dag avslutas med att Alexander och hans team intervjuas. Dessutom har vi bjudit in för branschen intressanta personer som kommer att ha spännande samtal om dess utveckling och framtid, berättar Frida Rönnlund på Gastronomi Sverige, som ansvarar för den svenska Bocuse d’Or-satsningen.

Food Truck-SM
Det första officiella Food Truck-SM avgörs på GastroNord. 25 tävlande Food Trucks lagar sina bästa rätter på löpande band. Bidragen bedöms utifrån smak, utseende, prisvärdhet, hygien samt kvalitén på råvarorna. Juryn leds av Fredrik Eriksson, krögare på Långbro Värdshus och ordförande för juryn i Årets Kock. Övriga i juryn är bland andra Maria Rankka, vd för Stockholms Handelskammare och Jens Linder, journalist och kokboksförfattare.
Onsdagen den 27 april kl.14.00.

Vinordic Wine Challenge 2016
Vinordic Wine Challenge är Sveriges enda EU-certifierade vintävling och arrangeras av Vinordic i samarbete med tidningen Allt om Vin. Målet är att hitta Sveriges mest prisvärda viner. Alla viner provas blint och individuellt. Provningsledare är Bengt-Göran Kronstam, tidningen Allt om Vin och hedersordförande i Sveriges Vinskribenters Förening. Vinnarna presenteras på Vinordic tisdagen den 26 april kl.11.00.

Gastronomic Week
Samtidigt som mässorna pågår Gastronomic Week med flera matrelaterade event runt om i Stockholm. Veckan fokuserar på mat och dryck i alla dess former och flera av aktiviteterna är öppna för allmänheten. www.gastronomicweek.se

GastroNord och Vinordic, 26-29 april, är norra Europas viktigaste fackmässor för hotell, restaurang, storkök och snabbmat. Mässorna arrangeras vartannat år på Stockholmsmässan.

För mer information kontakta:
Daniel Fritzdorf, projektchef, daniel.fritzdorf@stockholmsmassan.se, + 46 70 789 41 96
Lotta Signeul, pressansvarig, lotta.signeul@stockholmsmassan.se, + 46 70 789 43 36
www.gastronord.se
, www.vinordic.sewww.gastronomicweek.se

Bilder