Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Pressmeddelande

Gastronomic Week – en vecka i matens tecken

Den 26-29 april går GastroNord och Vinordic av stapeln på Stockholmsmässan. Samtidigt pågår Gastronomic Week med flera matrelaterade event i Stockholm. Veckan fokuserar på mat och dryck i alla dess former och flera av aktiviteterna är öppna för allmänheten.

Långbro Värdshus hyllar Tore Wretman
För att hylla Tore Wretman, som skulle ha fyllt 100 år den 7 maj har Fredrik Eriksson på Långbro Värdshus tagit fram en specialmeny. Under Gastronomic Week kan gästerna avnjuta en måltid i Tore Wretmans anda. www.langbrovardshus.se

Sthlm Food Truck Lounge – stockholmarna får avgöra vilken Food Truck som är bäst
Den 26 april genomförs Sthlm Food Truck Lounge på en innergård i Stockholm. Det blir en kväll fylld med Street Food - Bar Truck - DJ – tävling – kaffe. Den 27 april arrangeras det första officiella svenska mästerskapet i Food Trucks under GastroNord. Därför gör några av de tävlande ett publikt event dagen innan där stockholmare kan avgöra vilken Food Truck de tycker är bäst. Deltagande truckar för kvällen är: Spice it up, Nordic Street Food, Mojo, Fred´s Food Truck , Mögel, SWAT Street Food, Eva Lotts Kök, Vegan Schmegan Food Truck, Kantarellkungen, PM pires, Made in south, Soulistic Food Truck, Rolling Street Food och Jeffreys Food Truck. Arrangemanget är ett samarbete mellan truckarna, Yelp, Aveqia, Fabege och Boka en truck. Plats: Kungstensgatan 23. Tid: kl. 18- 22. Mer information och anmälan: https://www.facebook.com/events/587841918056744/

Italienska delikatesser och spanska tapas
Italiana Food Selections bjuder på smakprover av olika produkter i samband med besök hos The Winery, /Mother, Operakällaren, Godot, Taverna Brillo, Caina-Bistro-Lounge, NK Saluhall, Mancini, Torsgatansamt i Garpes butik i Nockeby.På onsdagskvällen kan gästerna också träffa producenterna som kommer att finnas på respektive plats. Under veckan arrangerar också Ametller Scandinavia flera gastronomiska aktiviteter med spanska tapas och utvalda viner på olika restauranger, bland andra Andalucia, VinValvet, Sangria Tapas Bar och NK Saluhall. www.gastronomicweek.se

Bookatable
Bookatable har särskilda Gastronomic Week-menyer och erbjudanden på restaurangerna Público, Trattorian, Internationella Pressklubben, Pontus Pocket City och Bistro Rigoletto. www.gastronomicweek.se

Nobis – branschmingel
Nobis på Norrmalmstorg blir en träffpunkt för branschen under veckans alla kvällar. Under torsdagskvällen arrangeras också ett branschmingel på Café Opera.

Saffron firar Gastronomic Week med fri frakt och Gastro-meny
Under Gastronomic Week bjuder www.saffroncooks.com på fri frakt och en särskild meny. Alla inom Stockholmsområdet kan beställa måltider direkt hem till dörren. Bakom konceptet står bland andra Årets Kock 2015 Thomas Sjögren. Maten är skapad av kockar från olika restauranger, som till exempel Nils Molinder, Henrik Norström, Lindor Wink och Thomas Sjögren själv.

Gröna Lund satsar på smakupplevelser
Matupplevelserna ska bli en attraktion i sig och locka stockholmarna till Gröna Lund när de längtar efter att äta något gott. Årets Kock 1996 Jonas Dahlbom har engagerats som kreativ kulinarisk ledare. Lördagen den 23 april öppnar Gröna Lund dessutom två nya matställen.
– Det känns stimulerande att ta sig an denna utmaning och att locka en bred målgrupp, säger Jonas Dahlbom. Och kul att det blir premiär just till Gastronomic Week!

GastroNord och Vinordic, 26-29 april, är norra Europas viktigaste fackmässor för hotell, restaurang, storkök och snabbmat. Mässorna arrangeras vartannat år på Stockholmsmässan.

För mer information kontakta:
Daniel Fritzdorf, projektchef, daniel.fritzdorf@stockholmsmassan.se, + 46 70 789 41 96
Lotta Signeul, pressansvarig, lotta.signeul@stockholmsmassan.se, + 46 70 789 43 36
www.gastronord.se
, www.gastronomicweek.se

Bilder