Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Pressmeddelande

Framtidstro på GastroNord & Vinordic

GastroNord & Vinordic på Stockholmsmässan avslutades i fredags i förra veckan. På mässorna samlades branschen för hotell, restaurang, storkök, snabbmat och dryck för att mötas och göra affärer. Sammanlagt deltog 360 utställare från 21 länder och mässorna lockade drygt 20 000 besök.

- Stämningen på mässgolvet var mycket god. Vi vill tacka alla elever, utställare och besökare för fyra lyckade dagar som verkligen andades inspiration. Det var tydligt att det fanns stor framtidstro hos deltagarna. Vi hade också många bra samarbeten och nya satsningar. ”Det här gör vi gärna igen” var en återkommande kommentar från våra samarbetspartners, säger Daniel Fritzdorf, projektchef för GastroNord & Vinordic.

Årets GastroNord fokuserade på temat branschens framtid. Bland annat byggdes elevrestaurangen ”Grow”, som helt och hållet drevs av elever. Skärgårdsgymnasiet, Stockholms internationella restaurangskola, Sågbäcksgymnasiet och Stockholms Hotell- och Restaurangskola ansvarade alla för varsin dag.

- Vi hade jättekul och vill gärna delta igen om det blir fler tillfällen. Eleverna tyckte att det var både givande och roligt. De fick jättefin kritik av gästerna som betalade vad de tyckte det var värt, alla tackade, service och mat var en succé. Någon frågande till och med om de fick köpa med mat hem, berättar Ted Ringkvist, lärare på Sågbäcksgymnasiet.

Juniorkocklandslaget hade för första gången hade en pop up-krog på GastroNord. Det var en lyckad satsning liksom Vinordics nyhet Barnordic, som gjordes tillsammans med Sveriges främsta bartendrar. GastroNord stod också som arrangör till Sveriges första mästerskap i Food Truck och det första Svenska mästerskapen i glass.

Tävlingar och vinnare:
Food Truck-SM
: Pernilla Elmquist och Jens Almgren, Nordic Street Food, Malmö
Glass-SM:
Kenneth Erlandsson SNÖ, Stockholm
Burger Battle
: Glenn Göransson, Malmö
Pizza-SM: Niclas Lundewall, Restaurang Asplund, Solna.
Årets Kockelev:
Fredrik Kristensen, Stockholms Internationella Restaurangskola

GastroNord & Vinordic är norra Europas viktigaste fackmässor för hotell, restaurang, storkök snabbmat, vin öl, sprit och cider. Mässorna arrangeras vartannat år på Stockholmsmässan.

För mer information, kontakta:
Daniel Fritzdorf, projektchef, daniel.fritzdorf@stockholmsmassan.se, + 46 70 789 41 96
Lotta Signeul, pressansvarig, lotta.signeul@stockholmsmassan.se, + 46 70 789 43 36
www.gastronord.se
, www.gastronomicweek.se

Bilder