Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Asiago, Gorgonzola, Mozzarella di Bufala Campana, Parmigiano Reggiano

Vi finns i monter A39:11

Hitta oss på kartan

1) Asiago SUB (Skyddad ursprungsbeteckning) är den mest berömda och ätna osten i Veneto-området. Osten är en traditionell och utmärkt produkt med gamla anor. Det finns två olika typer av Asiago: färsk och mognad. Den färska Asiagon har en ungdomlig smak av färsk komjölk och smälter i munnen med söta och lätt syrliga noter. Den mogna Asiagon är en smakrik ost med stor personlighet.

www.asiagocheese.it/en/

2) Gorgonzola SUB är en mjuk, fet, ej värmebehandlad ädelost som uteslutande tillverkas av mjölk från SUB-området. Det krävs inte mindre än 100 kg pastöriserad mjölk för att få en färdig ost som efter mognad väger cirka 12 kg. Gorgonzola har en intensiv, stark och karakteristisk doft som är en del av dess utpräglade och unika personlighet.

www.gorgonzola.com

3) Mozzarella di Bufala Campana SUB är en SUB märkt ost som traditionellt och i huvudsak tillverkas i Campania regionen. Osten produceras också i södra områden av Lazio och Puglia. Osten tillverkas enbart av färsk mjölk från den italienska vattenbuffeln. Namnet Mozzarella kommer från tillverkningsmetoden som på italienska heter ”mozzare” och betyder ”att skära för hand” eller att separera de små ostbitarna från den spända, sträckta ostmassan. Mozzarella di Bufala Campana SUB är en lättsmält ost med lågt innehåll av laktos, salt och kolesterol.

www.mozzarelladop.it

4) Parmigiano Reggiano SUB är den enda äkta parmesanosten. Den är känd världen över som ”kungen bland ostar” och är en grynig hårdost som genomgår en lång och naturlig mognad. Parmigiano Reggiano har tillverkats på samma sätt och med samma ingredienser i nio hundra år. Den innehåller varken tillsatser eller konserveringsmedel.

www.parmigianoreggiano.com

Video

Kategorier

Asiago, Gorgonzola, Mozzarella di Bufala Campana, Parmigiano Reggiano

Grundingen 6

0250 Oslo

Tel: +47 23 13 14 90

anne@lynx.no